MÁSNAP

MÁSNAP arra ébredtem, hogy a posztom ott virít az Origon!

Jó ideje írok már blogot. A legtöbb bejegyzésemet viszont is látom az Origon, mégis, orcám alászállott, amikor másnap megpillantottam a posztom. De, hogy mi is történt valójában? Mindenről az a pár sör tehet, melyet aznap este a pizzámhoz legurítottam! Így esett, hogy a KIRÁNDULÁS ÉS NÉHÁNY RÁNDULÁS sorozat kapott egy újabb folytatást (VI. RÉSZ), melyben hosszabban vagy rövidebben, de a derék Mária Terézia hátsójának legendájáról értekeztem, beleágyazva a kemény farára mért csapást egy komáromi sörtúráról szóló kaland leírásába… Hogy hány sör is kellett egy ilyen poszt megírásához, s Mária Terézia hátsója mellett a szépasszony, Sarolt sztorijának elregéléséhez? Nos, körülbelül négy… 

MÁSNAP

Meg a tengernyi fáradtság, melyet a hétköznap taposómalma indukált…

A kép a komáromi sörtúrán készült, melyről a poszt is szólt – többek között erről is szólt az a kirándulás és néhány rándulás. Szeretem saját készítésű képekkel illusztrálni bejegyzéseimet. Azt gondolom, ez növeli történeteim hitelességét is. 

Vidáman megírtam, aztán álomba mélyedtem. Aztán eljött a MÁSNAP és a szemguvadás, hisz végtére most nem számítottam rá, hogy ráharapnak. Mégis, élvezettel töltött el, hogy újfent egy vidám és pikáns sztorival gazdagíthattam az olvasótábort! Hát, ráharaptak, sőt mi több, úgy szidták írásomat, mint a bokrot! Imádom! 

Megkaptam, hogy „duma duma meg a duma”, „táncolj, a port jobban bírjuk”, meg mi volt még? Adoma? Ja, az nem! De volt még, aki aszonta: „nem irigylem a párod már ha van és elbírja ezt a hablatyolást viselni….”, meg, hogy „semmiről sem szól”… „az izgalmas és érdekes történelmi részek szinte elsikkadtak az érdektelen és olykor ízléstelen körítésben”. Fincsi, mi több: tömény gyönyör! Hogy mennyit foglalkoznak egyesek mások fröcskölésével!   

És halljátok! Hogy mennyi ideje van egyeseknek mást szidni, munkaidő alatt?! Érdekes pszichológiai kísérletnek is beillett! Hogy miért is? Mindjárt elmondom, de előtte engedjétek meg, hogy elmondjam, egyívású vagyok azokkal, akik szerint a negatív reklám is jó reklám! Beszélnek a blogomról, híresztelik, reklámozzák! Mindegy, mit írnak, de már foglalkoztattam őket! Na, ezért imádom az ilyen hisztizőket! Mármint őket is! 

Egészségetekre!

MÁSNAP

Egy valamit azonban egyikőjük sem mert mondani: azt, hogy négy! sör után is látnok vagyok!

Pedig a MÁSNAP előtti serezés néha látnokká is teszi az ember fiát! Nem hiszed? Járj utána! Erre az egyik legjobb helyet a jó öreg Öreg-Komáromban leled! Meg néhány vikinget is…  A hajójukat tutkóra! Épp fosztogatnak a fiúk, azért nincsenek a képen!

MÁSNAP

Azt gondolom, azért vagyok mégis látnok, mert totál tisztán leírtam a blogomban, hgy amíg azon morfondíroztam, hogy Mária Terézia hátsójának legendáját ígértem a kedves olvasónak, egy másik pajzán gondolat is tanyát ütött bennem. Egy érdekes kísérlet ötlete… 

Orson Welles rádiójátéka, a "Világok harca" előtt bejelentette, hogy csak rádiójátékról van szó, nem igaz, éppen zajló eseményről. Mégis elsiklottak felette. És jól begőzöltek, berezeltek, magukból kifordultak a tudatlan emberek...  Valaki elhintette, hogy igaz a földönkívüliek támadása, s a "csordaszellem" kiszabadult a palackból. Még talán jogi ügyet is generáltak a kis marslakók!

MÁSNAP

Ennek példájára blogbejegyzésemben én is bejelentettem, hogy amíg Mária Terézia hátsójának legendájára sor kerül a posztban, addig még olvashattok egy jó adag körítést és dumát, amit be fogok vetni, hisz ez csak egy poszt! Blogomnak pedig – ahogy mindig is hangsúlyozom – nem feladata az, hogy objektív tájékoztatást adjon, hiteles történelmi tanulmányként gyújtson világosságot némely sötét agyba tán… Ugyanakkor biztosra vettem, hogy ennek ellenére (vagy talán pont emiatt, de) lesznek olyanok, akik ezek felett – tán sokadszorra – elsiklanak, s begőzölve, egymást túllicitálva fognak engem "anyázni" , mondván, hogy nem ezt várták... Én szóltam! Mégis..., lett egy, aki elkezdte, a "csorda" meg folytatta...  Megjósoltam! Ezt úgy imádom!

Ergo: hálásan köszönöm nektek, fröcskölődőknek is, hogy foglalkoztatok a blogommal! Ennyi ingyen reklámot! Na, ezért guvadt a szemem! Köszönöm!!!

Egy kis előzetes hálából, ízelítőként egy későbbi kirándulásomról! Imádlak titeket, drága anyázóim!

MÁSNAP

Ergo: ez nem nektek szól! Jobban mondva senkinek sem! Csak egy kép! Vannak ilyenek a Világban!

Fedezd fel, s örülj minden MÁSNAP-nak!

Jelentkezzék akár kirándulásban, akár rándulásban! 

És hogy milyen is lesz a következő KIRÁNDULÁS ÉS NÉHÁNY RÁNDULÁS? Nos, az a holnap gondja legyen, ne a máé!

 Talán majd kiderül! 

A választ elhozza a MÁSNAP!

Elhozza, mert mindig eljön. Ahogy felhőn át is utat tör magának a fény!

MÁSNAP

Folytatjuk!